Det kræver omhyggelighed og erfaring at ansætte de rigtige medarbejdere, og det kan være meget dyrt for en virksomhed at tage fejl. Ofte opdages fejlrekrutteringen først efter flere måneder

31-01-2018

          

 

Kompetente og dygtige medarbejdere er nøglen til succes i de flest virksomheder. Derfor er det altafgørende, at man som leder ansætter de rette medarbejdere. Det handler om at omgive sig med fagligt dygtige folk, der er selvkørende, inspirerer sine kolleger, bidrager til at løse de daglige opgaver og herigennem udvikler virksomheden i den rigtige retning. Med andre ord har sammensætningen af et godt medarbejderteam og dermed også rekrutteringen af de rigtige nye medarbejdere en direkte betydning for virksomhedens bundlinje.  

Det er vanskeligt at estimere præcis, hvad det koster at rekruttere den forkerte medarbejder. Der er mange faktorer, som er både tids- og ressourcekrævende under rekrutteringsprocessen og den efterfølgende oplæringsperiode.

En lille del er markedsføring af stillingen. En endnu tungere post som ofte ikke medregnes, er den tid, der bliver brugt i forbindelse med både rekruttering og efterfølgende oplæring af den nye medarbejder. Det er ikke ualmindeligt, at fejlrekruttering af en medarbejder kan ende med at koste virksomheden flere hundrede tusinde kr. efter blot få måneders ansættelse.

En ting er at slå en stilling op og satse på, at den helt rette medarbejder søger stillingen. Man kan være heldig, men markedet har udviklet sig således, at kandidaterne i langt mindre grad selv søger de opslåede jobs. Mange virksomheder vælger, i erkendelse af at headhunting er nødvendighed, at samarbejde med et professionelt rekrutteringsbureau, når medarbejderstaben skal udvides.

Hos Profilpartners oplever vi en stigende efterspørgsel på headhunting af direktører, ledere og specialister. Med mere 20 års erfaring med rekruttering af medarbejdere ved Profilpartners rekrutteringskonsulenter, hvad der rører sig på jobmarkedet, og hvor de rigtige profiler skal headhuntes fra. Mange virksomheder vælger at headhunte nye medarbejdere gennem Profilpartners, i erkendelse af at udgifterne forbundet med at ansætte den rigtige medarbejder i første forsøg, via et professionelt headhunterbureau med mange års erfaring med rekruttering af blandt andet direktører, ledere og specialister, er en god investering.

Ønsker du at høre mere om, hvordan Profilpartners kan hjælpe dig med headhunte din næste medarbejder, er du velkommen til at kontakte os på 43 43 40 60. Så kan vi tage en indledende dialog om dine ønsker og muligheder i forbindelse med rekruttering af den nye medarbejder.