Man kan ikke tilegne sig god kemi!

20-10-2020

Enten er den der, eller også er den der ikke, den gode kemi mennesker imellem. En ting er, at fagligheden selvfølgelig skal være i orden, når Profilpartners finder en ny medarbejder til vores kunder, et andet vigtigt område er kemien.

At der er en god kemi mellem leder/medarbejder og kollegaer imellem er alfa omega for en for alle parter god og langvarig ansættelse. Så det er også et område, vi går meget op i hos Profilpartners, når vi skal finde nye medarbejdere til en kunde.

Når jeg skal finde en konsulent, der skal sidde med rekruttering og headhunting hos Profilpartners, er det vigtigt, at personen har en god fornemmelse for de mennesker, de sidder over for. Jeg har igennem tiden oplevet, at stort set alle, der søger en stillingen inden for HR siger, at det har de. Fakta er blot, at det er ganske få, der virkelig har det, der skal til, for at kunne leve op til de relativt høje krav Profilpartners´ kunder stiller til os. Vi har valgt altid at være meget ærlige over for vores kunder, når vi taler med dem omkring de kandidater, vi præsenterer. Derfor forventer de også, at vi kan fortælle dem nøjagtig, hvordan en given person passer ind i teamet og vil agere både på den korte og den lange bane. Selvom vi har testsystemer m.v., som vi altid kører de præsenterede kandidater i gennem, er det bare få, der er så gode menneskekendere, at de kan forudsige, hvordan en given person vil agere i en dagligdag.

Vi er samtidig også klar til at stå på mål for det, vi har sagt til kunden omkring den nye medarbejder. For vi følger op på ansættelsen hos både arbejdstager og arbejdsgiver to og flere måneder efter, ansættelsen har fundet sted.

Så altså - Fagligheden skal være i orden, og det samme skal kemien. Det sidste har en særlig betydning - specielt set i lyset af, at man ofte tilbringer mere af sin vågne tid sammen med kolleger på arbejde frem for familien derhjemme.